Din Saga

Din Saga

Tanken bakom projektet och hur du går tillväga

Tanken bakom

Jag har alltid älskat att läsa och jag tror att det är viktigt att man börja läsa redan i ung ålder. Inte bara för att förbättra sitt språk eller att samla på sig kunskap, utan främst för att utveckla sin fantasi och kreativitet.

En annan sak jag tror på är att man har lättare att ta till sig och leva sig in i en bok om man känner igen sig och kan identifiera sig med bokens huvudkaraktär. Men här väcks det en fråga inom mig, är inte de flesta barnboks karaktärerna väldigt lika varandra i dag?

Innebär detta att den gruppen barn som ser ut som eller påminner om karaktärerna har en större chans att ta till sig boken och där av kommer vilja fortsätta att läsa, medan resterande hamnar lite utanför?

Det är iallafall med dessa tankar jag fick ideén till Din Saga, en digital barnbok där du själv kan anpassa vem sagan handlar om.

Nu, i ett första skede finns det bara en bok. 'I Rymden', en lärorik rymdresa där man lär känna planeterna som finns runt omkring oss.

Boken är kanske som mest anpassad för barn mellan 6 och 10 år. Men varför ska vi sätta ålder? Testa den som en högläsningsbok, se den som en utmaning eller ha den bara som ett härligt sätt att lära sig mer på.

planets

Det du behöver

* En mailadress
* Kunna betala 40kr via swish
* Internet
* En någorlunda modern webbläsare. (Helst chrome, men andra går också bra)

Hur går det till?

1. Börja med att fylla i formuläret som du hittar genom att klicka på knappen 'Skapa en bok!'. Formuläret har två delar, en där du definierar din huvudkaraktär (lämnar du dessa fält tomma så kommer karaktären istället att slumpas fram.)
Och en där du anger dina användaruppgifter.

2. När du har skickat in formuläret så kommer du få ett nummer, samt en kod. Detta kommer du behöva när betala boken, du betala genom att swisha 40kr till numret och skicka med bok-koden som meddelande.

3. När jag har tagit emot och godkänt din betalning så kommer du få ett mail på hur du kommer åt din bok. Håll också utkik i skräpposten så den inte hamnar där.
(Ha lite överseende om du inte får ditt mail direkt, jag ska försöka att agera så snabbt som möjligt här men jag är bara en person. men jag kommer iallafall göra godkännandet någon gång om dagen.)

4. Följ beskrivningen i det mail du får.
Sen är det bara att läsa, lära och njuta!

Jag hoppas verkligen att du kommer tycka om boken, Har du någon fråga, fundering eller bara vill dela med dig om vad du tycker, hör gärna av dig antingen via mail eller på min instagram.


Skapa en bok!